Δήλωση Ελληνικού Ινστιτουτου Παστερ για τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη λειτουργία του Διαγνωστικου Τμήματος

Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

ΔΗΛΩΣΗ

Σε σημερινά δημοσιεύματα κυκλοφορεί η πληροφορία ότι υπήρξε προσωρινό lock down στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και ότι δήθεν δεν επαρκούν τα αντιδραστήριά του.

Και οι δύο αυτές πληροφορίες είναι ανακριβείς και παραπλανητικές.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συνιστά ένα δημόσιο ερευνητικό φορέα που είναι αρωγός της Πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και ο οποίος πράττει το καθήκον του κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και αξιόπιστο από την πρώτη ημέρα εξέτασης των κλινικών δειγμάτων για το νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lock down. Αντιθέτως, σήμερα, λαμβάνει περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα και προβαίνει σε άμεσο εργαστηριακό έλεγχο. Μάλιστα για τα δείγματα που λαμβάνει έως τις 3:00μμ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ μπορεί και εκδίδει τα αποτελέσματα την ίδια ημέρα.

Τα περισσότερα από τα δείγματα αυτά προέρχονται από συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με το Δημόσιο, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ι.Π., στη συνεδρίαση της 3.9.2020, επιβεβαίωσε τη βούλησή του, κατόπιν και των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να συμβληθεί με τα δημόσια νοσοκομεία.