5η Ημερίδα Μεταπτυχιακών και Μεταδιδακτόρων Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

Σας προσκαλούμε στην 5η Ημερίδα Μεταπτυχιακών και Μεταδιδακτόρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 με ώρα έναρξης 10:00, στο Αμφιθέατρο του Παστέρ, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας του Ε.Ι.Π. και της Βραδιάς του Ερευνητή.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επιστημονικές ομιλίες και αναρτημένες ανακοινώσεις από νέους ερευνητές του Ινστιτούτου μας στα επιστημονικά πεδία της Ανοσολογίας, Βιοπληροφορικής, Ιολογίας, Μικροβιολογίας και Νευροβιολογίας, μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων και των παροχών που υποστηρίζει ο ελληνικός κόμβος της βιοπληροφορικής υποδομής ELIXIR, καθώς και δύο κύριες ομιλίες από διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές.

Ο πρώτος ομιλητής είναι ένας από τους πιο υψηλά αναφερόμενους κλινικούς ερευνητές παγκοσμίως, με εκτεταμένο έργο πάνω στους τομείς της Ενδοκρινολογίας, της Παιδιατρικής και της Βιολογίας του Στρες (Google Scholar). Ο Καθηγητής και Διευθυντής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Χρούσος, θα παρουσιάσει την ομιλία του με τίτλο “Γενετική και Επιγενετική στην Εξέλιξη και την Ανάπτυξη”.

Ο δεύτερος ομιλητής είναι ο Καθηγητής Βιολογίας Συστημάτων Δρ. Νikolaus Rajewsky από το Ερευνητικό Κέντρο Μοριακής Ιατρικής του Βερολίνου, Max Delbrück Center (https://www.mdc-berlin.de/bimsb), ο οποίος έχει σημαντικότατη συνεισφορά στη μελέτη των Ρυθμιστικών RNA και της Γονιδιακής έκφρασης (Google Scholar). Στην ομιλία του, με τίτλο “Gene Expression in space and time, and translation to medical applications”, θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των single-cell multi-omics και τη σύνδεσή τους με τη βασική και τη μεταφραστική έρευνα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στον κήπο του Ινστιτούτου με ρεμπέτικη ζωντανή μουσική.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ προγραμμα_ημερίδας_2019

Δείτε την αφίσα εδώ ημερίδα_παστέρ_2019_αφίσα_A4

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά μέσω του «ΔΙΑΥΛΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή,

Ιωάννης Καβακιώτης

Σπύρος Ταστσόγλου

Δήμητρα Καραγκούνη

Δημήτρης Ζήσης